Разноврстан програм обиљежавања Његошевог дана у Херцег Новом

Програм поводом обиљежавања Његошевог дана – црногорског празника културе, који организује ЈУК Херцег фест у сарадњи са Секретаријатом за културу и образовање, почеће сутра позоришном представом „Човјек висине“.

Представу је режирала Јана Маричић према тексту Ане Ђорђевић. Продукцију потписују БеоАрт и Народна библиотека Будве. Почетак је у 20 сати, а цијена улазнице је 5 еура.

Манифестација ће бити настављена у петак, 10. новембра у Његошевој школи, програмом под називом „Искра у камену“, који припремају ученици ЈУСМШ „Иван Горан Ковачић“. Почетак је у 8:30 сати.

Предавање под називом „Његош – наша тајна“ одржаће протојереј ставрофор Гојко Перовић у недељу, 12. новембра у 19 сати у фоајеу Дворане Парк.

Обиљежавање Његошевог дана биће завршено на сам дан празника, у понедељак, 13. новемра у Дворани Парк, концертом Музичке институтције „Rocher“, чији су чланови  углавном врхунски академски професионални музичари, од којих већина свира у Симфонијском оркестру РТС-а. Почетак је заказан за 20 сати, а улаз је слободан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here