Расписан тендер за саобраћајницу поред хотела „Жагер“

Будући изглед хотела Жагер у Бијелој

Општина Херцег Нови расписала је јавни позив за избор извођача за изградњу саобраћајнице у Бијелој, у оквиру хотелског комплекса „Жагер“. Процијењена вриједност набавке је 175 хиљада еура.

Како је наведено у документацији, изградња саобраћајнице у Бијелој реализује се на основу грађевинске дозволе коју је издао Секретаријата за просторно планирање и изградњу општине Херцег Нови, а на основу Урбанистичког пројекта за хотелски комплекс „Жагер“ у Бијелој.

Тендерска документација тј. спецификација радова за предметни поступак јавне набавке односи се на дио пројекта који финансира Општина и који се односе на јавну површину, док инвеститор хотелског комплекса „Жагер“ финансира дио радова, који се налазе на земљишту у приватном власништву.

Рок за подношење понуда у краћем трајању одређен је из разлога обезбјеђења саобраћајне комуникације од приобалног пута до Јадранске магистрале у Бијелој, како због потреба становништва, тако и због потребе хотелског комплекса.

Понуде је могуће доставити до 2. септембра, када ће бити организовано њихово отварање.

Ријешавањем проблема саобраћајнице коначно ће бити настављена изградња хотелског комплекса, стопирана у више наврата због нерјешених имовинско правних односа. Изградња је започета 2015. године, а обустављена 2018. У децембру 2020. извођач је поново дошао на градилиште а радови су текли и током сезоне.

Хотел ће бити категорисан са 5 звјездица, имаће 97 смјештајних јединица, спа и велнес програм, конгресну салу, базене, сопствену плажу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here