Расписан тендер за набавку ватрогасног возила

Општина Херцег Нови расписала је Јавни позив за набавку ватрогасног возила за потребе Службе заштите и спашавања. Процјењена вриједност набавке је 275 хиљада еура.

Према ријечима командира Службе заштите и спашавања Златка Ћировића у претходном периоду набављали су возила мањег капацитета, док су последње веће возило набавили 2008. године.

– Возило је капацитета 6.000 литара воде и 300 литара пјене и осталих претаћих садржаја. С обзиром да 15 година нисмо набављали возило тог капацитета, биће веома значајно за рад Службе као и за грађане Херцег Новог, информисао је Ћировић.

Возни парк Службе заштите и спашавања је на задовољавајућем нивоу, али с обзиром да је Херцег Нови подручје које током љетњих мјесеци све чешће захватају пожари, опрему је важно константно обнављати и унапређивати, казао је Ћировић.

-Посједујемо девет камиона и четири мања возила, те возни парк може да опслужи потребе које имамо. Међутим, познато је да смо претходних година имали доста интервенција током љета, поготово 2017. и 2022. године и потреба за возилима и водом у тим моментима на пожариштима је огромна, тако да тежимо да увијек обнављамо возни парк, рекао је Ћировић.

Тендер за набавку ватрогасног возила је отворен до 16. фебруара. Година производње мора бити минимум 2023.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here