Расписан тендер за набавку шест трајеката

Јавно предузеће за управљање морским добром расписало је тендер за набавку шест трајеката за превоз путника и возила на линији Каменари – Лепетане.

Вриједност набаке је око 8,1 мил еура са урачунатим ПДВ-ом, а како је назначено, набављају се трајекти са резервним дјеловима и пратећом опремом.

По трајекту опредијељено је од 110.000 до 2,8 милиона еура, а за резервне дјелове и опрему 910.600 еура.

како је наведено у јавном позиву за првих пет трајеката рок доставе је јул ове године, а за шесто пловило, резервне дјелове и опрему рок је 1. март 2024. године.

Тендер је отворен 15 дана, односно до 15. јуна, што је крајњи рок за достављање понуда.

Тренутно на линији Каменари – Лепетане саобраћају три трајекта који, за сада, обезбјеђују несметан проток возила и путника, без већих колона и застоја на трајектним прилазима. Међутим, с обзиром да је на прагу љетња туристичка сезона и да је број возила који користе ову трајектну линију константно у порасту, а узимајући у обзир и да закуп једног трајекта истиче почетком јуна, капацитети постојећих трајекта убрзо неће бити довољни да обезбиједе несметано одвијање саобраћаја – навели су из ЈП Морско добро.

У циљу обезбјеђивања континуираног и несметаног превоза возила и путника на релацији Каменари – Лепетане у љетњој туристичкој сезони, што је од изузетног значаја на нивоу цијеле државе, неопходно је обезбиједити додатне трајекте, одговарајућих капацитета.

– Сходно указаним потребама за обезбјеђивањем додатних капацитета, односно трајеката, Јавно предузеће за управљање морским добром Црне Горе покреће отворени поступак јавне набавке у складу са чланом 54 став 4 ЗЈН и одређује краћи рок за подношење понуда (не краћи од 15 дана) од дана објављивања тендерске документације – наведено је у позиву.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here