Расписан тендер за колектор Земунска 2 – рјешење за непријатне мирисе у Мељинама

Мељине

Друштво за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре расписало је јавни позив за избор извођача за изградњу канализационог колектора Земунска 2, у вриједности од 100 хиљада еура. Тендер је отворен до 2. априла за када је заказано отварање пристиглих понуда.

Директор Друштва Милан Зарић подсјећа да је пројекат Земунска  1 завршен, а комплетирањем читавог посла, који би требало да буде завршен до 1. маја, више неће долазити до преливања септичких јама и одливања фекалног отпада у море, али ће сва домаћинства морати да се споје на нову канализацију.

Милан Зарић, директор Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре

– Тражићемо асистенцију Комуналне полиције и Инспекције, да заједнички пројекат спроведемо до краја. Обзиром да ће комплетна линија бити завршена, инсистираћемо на томе да се одраде сви прикључци фекалне канализације. Видјећемо да тамо гдје не буде новца, да се ту помогне, да се одобри плаћање у ратама, али то се мора завршити – наводи он.

Наредну љетњу сезону, како истиче, град не смије дочекати са фекалним водама које пролазе кроз Мељине и отичу у море, а одређене припремне радње већ се обављају на Постројењу.

– Да се не понови, не само прошла, него и све претходне године. Морамо да учинимо све што је у нашој моћи да ове године будемо релаксирани што се тиче непријатних мириса у Мељинама. За ове тендере још увијек не знамо да ли ће бити финансирани преко капиталног буџета, гдје је неки новац обећан, а није ријеч о малом износу, јер је у питању око 4 милона еура – инфорнише Зарић.

За финансирање реализације овог пројекат из државног буџета мора да се чека, јер је прошло вријеме када је овај тендер требало одмах расписати, али у Друштву имају план најнужнијих санација, како би град ушао спреман у љетњу сезону, односно како би био ријешен проблем непријатних мириса.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here