Расписан тендер за изградњу водоводног и канализационог система “Игало-Баре”

Друштво за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре расписало је тендер за избор извођача за изградњу канализационог колектора “Игало-Баре” у Игалу.

Како објашњава директор Друштва, Милан Зарић, водоводна и канализациона инфраструктура у овом дијелу града није довршена, јер насеље није урбанизовано.

Милан Зарић, директор Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре

– Мислим да је требало расписати један тендер за онога ко ће радити пут. Та једна компанија да ангажује подизвођаче да уради канализацију и водовод. Овдје је сада ријеч о водоводној инфраструктури, што је у вриједности 103 хиљаде и канализационој негдје око 123 хиљаде, што је укупно око 227 хиљада еура – наводи он.

Реализација пројекта планирана је на јесен, након престанка забране извођења грађевиснких радова, Зарић, међутим, истиче да је ситуација таква да радове треба отпочети у што скоријем року, јер се фекалне воде при обилним падавинама изливају на улицу.

– Требало би га радити, али причамо о сезони. Не знам да ли је већа срамота да чекамо крај септембра, па да радимо пуним капацитетом и да се изгура туристичка сезона или да кренемо са послом, па да урадимо барем нешто што прије можемо. Тамо стварно имамо озбиљних проблема са површинским водама, које ће радити онај који буде радио пут – сматра Зарић.

Након реализације овог капиталног пројекта, биће расписан нови тендер за избор извођача који ће радити канализацију за Дреновик, која ће бити спојена на колектор Шиштет-Баре, чиме ће коначно бити ријешен проблем довода воде и одвода канализације у овом дијелу града.

Читав процес, како је казао, успоравају бирократија, издавање дозвола и неријешени имовинско-правни односи, због којих Општина мора да откупљује земљу од приватних власника.

Тендер је отворен до 26. јуна, за када је заказано отварање пристиглих понуда.

Рок важења понуде је 120 дана од дана јавног отварања понуда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here