Расписан тендер за изградњу колектора Миочевићи и Кумбор крак 1 и 2

Друштво за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре расписало је јавни позив за избор извођача за изградњу канализационог колектора за насеља Миочевићи и Кумбор крак 1 и 2. Вриједност набавке је 250 хиљада еура, а рок за пријаву је 12. април.

Како наводи директор Друштва, Милан Зарић, ријеч је о траси која пролази кроз насеље Миочевићи, дијелом поред Амара, према хотелу Ксанаду, Олимпији и до месџида.

Милан Зарић, директор Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре

– То је дужине неких 900 метара. Рок за завршетак је 90 дана. Можда ћемо ући у сезону, али то се мора завршити. Глави акценат мораћемо да ставимо на магистрални појаси, да не би дошло до загушења саобраћаја, али ће се ићи на то да се заврши до краја – наводи он.

Радови ће почети релативно касно због дужине јавног позива и правног поступка који прати процес расписивања тендера до потписивања уговора.

– Процеси су тако направљени. У привреди тражимо да проблем ријешимо што прије, најквалитетније и најјефтиније могуће, а овај правни процес то не препознаје, без обзира да ли је хитно или није, већ мора да се испоштује како је и зацртано и ми то не можемо да прескачемо – истиче Зарић.

Међутим, јавни позив за избор извођача за саобраћајницу у горњем дијелу Кумбора је окончан, па ће радове вриједне 2 милиона еура изводити фирме Мантис, Лот и Гера, а рок за завршетак је 60 дана од увођења у посао.

Зарић вјерује да ће тај посао ићи брзо, с обзиром да ће три компаније радити свој дио посла, а почеће чим буде потписан уговор, што је за очекивати у наредних пар дана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here