Рајак: Има наде за раднике Вектра Боке

педсједник НВО Бивши радници Вектра Боке, Ђорђе Рајак

Бивше раднике Вектра Боке, који су протестовали јуче испред Тужилаштва и зграде Владе примили су савјетници премијера Дритана Абазовића.

Како је казао предсједник НВО Бивши радници Вектра Боке, Ђорђе Рајак, постигнут је договор и биће предузете одређене радње које ће допринијети бржем остваривању права оштећених у некада највећој угоститељској компанији у Херцег Новом.

– Влада мора да стави вето на даљу продају имовине ХТП Боке, с тим да се Тужилаштво изјасни зашто ћути. Тужилаштво је кључ овог проблема, они не раде, а ми чекамо три године. Држава и Друштво су оштећени за 54 милиона, њихова је изјава. Ми имамо аргументе за 28,8 милиона, уз оно што је опљачкано, значи радници, Друштво и држава су оштећени за преко 100 милиона – наводи он.

Рајак сматра да је и Влади и Тужилаштву јасно да су радници оштећени, зато апелује на надлежне да коначно покрену овај поступак.

– Аргументи и право су на нашој страни. Једино правда касни, тешко је чекати, али дочекаћемо га и нећемо се предавати. Приватизација ће бити испитана, али прије тога да се донесе одлука да имовином не може нико управљати. Бока је само себе купила два пута. Ми смо то доказали, само Тужилаштво то не види – истиче Рајак.

Према посљедњем извјештају Управе прихода и царина компанија Вектра Бока, чији је власник Драган Брковић, има порески дуг од 1,4 милиона еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here