Радови у Немилој и на Сушћепану теку успореном динамиком

Компанија Индел наставила је радове на магистрали, на канализационом краку за насеље Немила, у оквиру пројекта Земунска 1. Рок за завршетак је 60 радних дана, али је помјерен за период празничне паузе. Успореном динамиком тече и изградња колектора у Мојдежу.

Радови у Немилој током празника паузирани како би се избјегле гужве које би се стварале на магистрали, казао је за РТХН директор Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре Милан Зарић.

Милан Зарић, директор Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре

– Радови ће се одвијати предвиђеном динамиком, а то је тих радних 60 дана. До краја овог мјесеца очекујемо ревидован пројекат Земунска 2, јер ово је сада Земунска 1. Тендер ћемо расписати у фебруару и очекујемо да у марту кренемо са Земунском 2, да се то заврши до маја, да тиме ријешимо насеље Немилу – наводи он.

Зарић је казао да је сва фекалија из овог насеља потоком одлазила у море, па ће реализацијом ова два пројекта тај проблем бити трајно ријешен.

Подгоричка компанија има обавезу да анагажује подизвођача, који ће након постављања цијеви асфалтирати дионицу магистрале.

Када је ријеч о реализацији пројекта изградње колектора у Сушћепану, са којим се паралелно ради и санација саобраћајнице, радови су, како је информисао Зарић, успорени, јер је терен тежак, али извођач има капацитет да то приведе крају.

– Нама је најважније да ти радови теку, јер на те тендере се јави један или ни један извођач, па не можемо да критикујемо. За нас ће бити посебно важно када се буде радило кроз насеље, да се изнађе могућност да саобраћај функционише свакога дана, јер ту има дјеце и старих и болесних. Зннчи, морамо омогућити, како одлазак дјеце у школу, тако и када је болест у питању, да се може одвести до Дома здравља – казао је Зарић.

На тендеру Друштва за избор извођача за овај пројекат јавила се само никшићка компанија Темко, са којом је потписан уговор вриједан 181 хиљаду еура са ПДВ-ом. Проширење пута Сушћепан – Мојдеж започето је половином новембра. Радове изводи фирма Пирос из Подгорице, а вриједност је 41,12 хиљада еура са ПДВ-ом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here