Прослава Дана хрватског народа у Црној Гори

Дан хрватског народа у Црној Гори, у спомен на дан кад су мошти св. Трипуна 809. године пренесене из Цариграда у Котор биће прослављен 13. јануара. Тим поводом, Хрватско национално вијеће објавило је програм прославе.

-Вијорење заставе хрватскога народа уз црногорску, 13. јануара, представља за хрватски народ у Црној Гори прије свега понос, доказ заједништва и опстојности хрватскога народа на овим просторима. Програм прославе Дана хрватског народа почеће свечаном светом мисом за Домовину и хрватски народ у Црној Гори, која ће се славити на Карике, у катедрали св. Трипуна у Котору, у 18 сати.

У организацији Хрватског националног вијећа Црне Горе, одржаће се Свечана академија и концерт у дворани Аудиториум (бивши Дом војске) на Сељанову у Тивту са  почетком  у 20 сати, саопштили су из Хрватског националног вијећа.

Музички гости су Дорис Дековић и Дора Штампић, Тамбурашки састав Квинта и Клапа Каше.

Подршку хрватској заједници својим ће доласком дати званице из Црне Горе и Републике Хрватске.

-Драге Хрватице и Хрвати, драги пријатељи хрватског народа у Црној Гори, срдачно вас позивамо да заједно обиљежимо важан датум за хрватски народ у Црној Гори, наведено је у позиву Хрватског националног вијећа у Црној Гори.

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here