Радници на трајектној линији и даље чекају од МД, уговоре о сталном запослењу

Милион еура чисте добити , зарађених  само у јулу је најважнија ствар  у читавој причи о трајектима, прецизирао је премијер Дритан Абазовић приликом јучерашњег обиласка трајектних пристаништа. Он је  разговорао са радницима Морског добра и новинарима. Сматра да је услуга на значајном нивоу, те да би гужви увијек било и да је путујући од Улциња до Херцег Новог трајект једино мјесто  гдје се не чека.

На питање новинара,  да ли је Јавно предузеће Морско добро испоштовало  обећање дато радницима почетком јула, када су  се побунили око неиспуњавања обећаних уговора, потврдили су да  још нису добили статус стално запослених на трајекту.

Пословођа Александар Црвенко казао је да што се тиче уговора,  још ништа није испуњено:

– Добили смо обећање директора Микијеља да је сагласан са договореним и чека се Управни одбор који би наводно требао у наредна неколика дана да одлучи. Плате би требале бити као што су договорене, оне то нису и даље се ради преко Декре. До штрајка није дошло због људи овдје, који не желе да зауставе саобраћај да не би дошло до још већег колапса. Сам премијер је био овдје у неколика наврата и обећао је радницима све, а ништа није испуњено. А обећања су давана. Не бих волио да дође до сљедећег корака. Људи су незадовољни, после пар мјесеци, а узмите у обзир да овдје људи викендом раде и по 10 сати и више, како би санирали гужве, казао је Црвенко.

Према његовим ријечима посљедњи пут плаћени су прековремени сати, а за наредни мјесец тек треба да сазнају. Тренутно су у мањку што се тиче морнара, имали су проблем са напуштањем радника.

-Заповједника имамо довољно, само двоје – троје моториста и морнара недостаје. То свеједно није разлог што само вози пет бродова, немамо капацитет пристајања за свих осам. Ове гужве су стандардне, то се годинама понавља. Ово ћемо имати врло брзо очекивати са лепетанске стране. Према потреби, сви бродови продужавају радно вријеме како би се гужве смањиле. Мада, Тиват је прича за себе, ту је годинама чеп и без трајекта, оцијенио је Црвенко.

Један од запослених Ранко Kовач, у разговору са новинарима, је казао да су радници незадовољни јер нијесу испоштовани договори од стране Морског добра.

Ранко Ковач

-Досадашња обећања нису испоштована. Ми смо имали понуду да потпишемо уговоре за стално, али су нам понуђене умањене плате за по 20 – 30 одсто од уговореног. Вратили смо те уговоре, а сада очекујемо управни одбор и надамо се да ће наћи разумијевања, како бисмо сви били задовољни и наставили да радимо. Нас око 30 смо одмах након преузимања трајектне линије прешли да радимо за Морско добро и надамо се да ћемо бити испоштовани, казао је Kовач и додао да се нада да неће доћи до наредног корака и уколико се то, ипак, деси, сви запослени заузеће јединствен став.

Дритан Абазовић, премијер у техничком мандату

Премијер Абазовић казао је новинарима  да је  апеловао на Морско добро да ријеши тај проблем статуса радника, премијер се тиме не може бавити.

– Морско добро је морало да купи бродове и да припреми људе, то питање око уговора је важно и ријешиће се, казао је Абазовић.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here