Радман: Гдје је објављен конкурс за извршног директора Института Игало?

Из Општинског одброа Грађанског покрета УРА Херцег Нови упутили су саопштење поводом конкурса за избор извршног директора Института „Др Симо Милошевић”, које преносимо у цијелости.

– Недавно је актуелни Борд директора Института „Др Симо Милошевић” путем локалног јавног сервиса обавјестио јавност да је донијета одлука и расписан конкурс за мјесто извршног директора и да ће исти бити отворен до 18. новембра.

О тој објави предсједник борда, г-дин. Батрић Контић је саопштио да је интенција борда да се доведе професионални менаџмент, који ће имати капацитета и знања да Институт изведе из веома тешке ситуације. О даљем обраћању је такође истакао, како су услови конкурса такви да би требало да се јаве људи који имају јаке референце да би могли да испоштују те услове.

Обзиром да је наводни рок за пријаве истекао, Општински одбор Грађанског покрета УРА Херцег Нови захтјева од гос. Контића да јавно саопшти тачан датум када је текст огласа достављен Заводу за запошљавање, конкретно подручној јединици Херцег Нови и под којим бројем је исти заведен?

Такође, инсистирамо од г-дин. Контића да нам одговори да ли је конкурс, то јест садржај истог, објављен и у неком од јавних емитера или барем истакнут на огласној табли Института?

Према нашим сазнањима, тај помпезно најављен конкурс нигдје није објављен па нам није јасно како и на основу којег отвореног позива су пристигле пријаве двоје кандидата, Славице Милић из Подгорице и Зорана Ковачевића из Херцег Новог.

Због изразитог интересовања очекујемо да, као најодговорнија личност, г-дин. Контић у што краћем року, како нама тако и укупној јавности одговори на ова питања – наведено је у саопштењу ОО Грађански покрет УРА Херцег Нови, које потписује предсједник Никола Радман.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here