Данас и сутра јака киша и вјетар

На основу извјештаја и упозорења Завода за хидрометеорологију и сеизмологију Црне Горе у петак и суботу (24. и 25.11.) се наставља серија фронталних таласа изнад нашег подручја, па се поново очекује доста кише. Директорат за заштиту и спашавање МУП-а послао је упозорење свим учесницима у систему заштите и спашавања и указао на потребу  подизања оперативне спремности.

У петак вече и суботу ујутру или пријеподне, а на сјеверу током суботе и умјерен до јак снијег, уз формирање снијежног покривача (понегдје може пасти 30 до 50 cm снијега), који ће се од средине дана дјелимично проширити на централне и више планинске предјеле на југу.

У суботу ће бити умјереног до јаког јужног и југоисточног вјетра док се у недјељу очекује појачан и јак, на ударе и веома јак сјеверни вјетар, тако да су у сјеверним предјелима могуће и снијежне мећаве.

У суботу се очекује јаче захлађење, па ће у већини предјела јутарња температура ваздуха бити и највиша дневна. Ова метеоролошка ситуција, може озбиљно да омета свакодневне редовне активности, саопштено је из Директората

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here