Радионица за младе o предузетништву у Омладинском центру

Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови Култура и млади Општина Херцег Нови позива све младе  да присуствују бесплатној едукативној радионици под називом “Из угла младих предузетника – пут од идеје до успјешног стартап пројекта” која се организује у оквиру сарадње Општине и НВО Центар за омладинску едукацију на пројекту Европске омладинске картице (EYCA). Радионица ће бити одржана у петак, 7. јуна у 12 сати у Омладинском центру у Херцег Новом.

Радионицу ће водити Ивана Газивода, оснивачица апликацијеMyTurn. Млади ће овом приликом моћи да чују како је изгледао њен развојни пут предузетнице, који су то изазови и препреке са којима се сусретала на том путу, али и које савјете би дала младима који се размишљају да крену њеним путем.

Радионица је дио Кока кола подршка младима & EYCA каравана знања, партнерства између једног од највећих програма неформалне едукације у Црној Гори –Кока кола подршка младима и међународног друштвено-одговорног програма Европска омладинска картица (EYCA), које већ другу годину заредом има циљ да, кроз потпуно бесплатан едукативни садржај, оснаже младе људе у грађењу каријерног пута и стицању додатних вјештина.

Пројекат Европска омладинска картица (EYCA) реализује се у партнерству НВО Центар за омладинску едукацију и Министарства спорта и младих, а уз подршку и активно учешће Општине Херцег Нови, која на годишњем нивоу обезбјеђује бесплатну дистрибуцију EYCA картица за све младе на територији локалне самоуправе, као и реализацију програма неформалне едукације у циљу јачања вјештина младих.

Кока кола подршка младима је иницијатива коју од 2017. године реализује компанија Кока кола ХБЦ Црна Гора, са циљем да незапосленим младим људима пружи знања и вјештине неопходне за тржиште рада, а који се не стичу кроз формално образовање. Програм се реализује на територији цијеле Црне Горе, кроз различите формате – радионице и предавања, уживо или онлајн, а сва предавања бесплатна су за младе и доступна на онлајн платформи. Осим у Црној Гори, овај програм реализује се у свих 29 других земаља на три континента гдје послује Кока кола ХБЦ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here