ПВК МЛАДОСТ: САОПШТИТЕ НА КОЈИ СТЕ НАЧИН ДОДИЈЕЛИЛИ СРЕДСТВА

Поводом расподјеле средстава за спортске клубове секретаријата за друштвене дјелатности и спорт, управа ПВК Младост из Бијеле приморана је да поново реагује обавјештењем за јавност.

Како наводе у саопштењу, након расподјеле средстава и сазнања из медија да им је опредјељено 1000€, уложили су жалбу сматрајући да клуб, који ангажује два тренера, а који раде у осам термина седмично са преко педесеторо дјеце, заслужује много већа средства.

– Секретаријат за друштвене дјелатности и спорт и комисија која одлучује о расподјели средстава, а на чијем челу је г-дин Класић, била је упозната са нашим активностима и планом рада за 2021. годину, а самим тим и нашим потребама и издацима. Стога, остаје нам нејасна методологија бодовања и остали критеријуми расподјеле – саопштено је и овог клуба.

Нејасноће су тим веће што је за клубове и рекреативна друштва која имају много мањи број чланова и чије се активности односе само на љетњи период, опредијељено више средстава. – На нашу жалбу усмено нам је одговорено да измјене Ријешења о расподјели средстава сада нису могуће.  Управа ПВК Младост још једном апелује на секретара за друштвене дјелатности Дарка Класића да јавно саопшти за шта служе жалбе које су клубови уложили и кад планира да исправи грешку коју је свјесно направио клубу. Овим путем га јавно питамо чему служи комисија и која је њена сврха, те јавно захтијевамо да нам писмено образложи зашто смо добили само 1000€, иако смо једини клуб који организује бесплатан превоз за малишане од Каменара до Игала. Господине Класићу, питамо Вас да ли ћете моћи ове малишане да погледате у очи, те од Вас тражимо да им јавно саопштите да њихов клуб не може да опстане јер сте их, понављамо, Ви заборавили. Док је ова управа овдје, вјерујте да Вам то нећемо дозволити. Такође смо упознати да су још два клуба уложила жалбе на Ваше бодовање те Вас овим путем јавно позивамо да изађете у јавност и саопштите на који начин сте додјељивали средства.  У ишчекивању Вашег образложења, спортски Вас поздрављамо – наведено је у саопштењу управе ПВК Младост Бијела.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here