ПВК Јадран: Опроштај од легенде, Петра Поробића

Од легенде црногорског ватерпола опростио се и његов Јадран. Петар Поробић је са великим успјехом водио Јадран из Херцег Новог, са којим је играо финале Лиге шампиона.

-Изузетан стратег, од 1997. слиједи његово успјешно поглавље у Јадрану, којег је предводио до три титуле првака бивше заједничке државе, уз два освојена Купа, али и једно финале ЛЕН Лиге шампиона.

У Јадрану је био тренер до 2008. године. У државној селекцији СР Југославије, а потом и Државне заједнице СЦГ био је 1999, најприје као помоћник. Национални тим преузео је 2004. године, а годину касније је са фантастичном селекцијом коју је предводио стигао до свјетског злата, кажу из Јадрана.

Након обнове независности, додају, преузео је нашу репрезентацију, коју је водио од прве пријатељске утакмице, све до 2011. године.

-Поред злата у Малаги, са Црном Гором освојио је и Свјетску лигу у Подгорици 2009. године, уз сребро на истом такмичењу годину касније. Црну Гору је као селектор предводио и на Олимпијским играма у Пекингу 2008. године, када су „ајкуле“ стигле до полуфинала, додају из Јадрана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here