ПУТИН НА ГОДИШЊОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ: ПРЕСТАНИТЕ ДА ПРИТИСКАТЕ КИНУ И РУСИЈУ

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co. Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Kине.

Током 17. годишње конференције за новинаре, предсједник Руске Федерације Владимир Путин одговарао је на питања готово четири сата.

Први дио конференције тицао се спољне политике, а једна од главних тема била је и Кина, за коју је рекао да је руски партнер број један.

Путин је, између осталог, рекао да је Русија чврсто против политизације Зимских олимпијских игара 2022. у Пекингу. Он је тај потез назвао „неприхватљивим“.

– Грешка је користити спорт за нека актуелна политичка питања – рекао је Путин пред 507 новинара у чувеној сали Мањеж у Москви.

– Развој  Кине је немогуће зауставити. Данас је кинески паритет куповне моћи већи од америчког. Проћи ће неко вријеме и Кина ће неминовно постати водећа свјетска економија – казао је он.

Предсједник Русије је нагласио унапређење трговине и сарадње у свемиру, медицини, науци и војним областима између Русије и Кине.

Путин је одговорио на 55 питања, у којима је нагласио важност вакцинације. Он је казао да се Русија не може побиједити, већ се само уништити изнутра. Нагласио је да Русија жели да избјегне сукоб са Украјином и Западом, као и да је ширење НАТО-а на исток неприхватљиво.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here