Пуштена у рад нова јавна расвјета – освијетљен магистрални пут до ГП Кобила

Фото: Немања Ристић
Нова јавна расвјета пуштена је синоћ у рад на магистралном путу од скретања за Њивице до Граничног прелаза Кобила. На овој траси, дугој око 2 km, постављено је 68 стубова расвјете чиме је у потпуности завршен пројекат освјетљавања комплетног магистралног појаса на територији општине Херцег Нови.
Ову дионицу данас су обишли потпредсједник Општине Херцег Нови, Мирко Мустур и секретар за комуналне дјелатности, Василије Сеферовић. За реализацију пројекта изградње нове јавне расвјете од Њивица до ГП Кобила, Општина Херцег Нови је буџетом опредијелила скоро 166 000 еура са ПДВ-ом. Радове је извела подгоричка компанија La Collina.
У оквиру истог пројекта, раније је урађена прва фаза од Карауле до скретања за насеље Њивице, у дужини од 1.2 km.
Подсјећамо да је прошле године у јулу освијетљен и дио магистралног пута од мотела Виногради у Суторини до ГП Дебели бријег, чиме је комплетно освијетљена магистрала од Каменара до граничних прелаза Дебели бријег и Кобила.
Континуираним инвестирањем и одговорним планирањем, локална самоуправа уводи јавну расвјету на више дионица у градском, приградском као и дијеловима у залеђу Херцег Новог, с циљем да повећа безбједност учесника у саобраћају и обезбиједи квалитетније улове за живот грађанима и гостима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here