Оштећени дио Степеништа Сима Матавуља биће поправљен

Приликом уклањања камења које је, након рушења бивше куће Шуберића код Канли куле, остало на Степеништу Сима Матавуља, оно је дјелимично оштећено.

Како је за РТХН казао секретар за комуналне дјелатности, Василије Сеферовић, окрзнуто је десетак камених плоча, што ће бити поправљено.

-Камен који је био привремено депонован на степеништу, након рушења куће Шуберића, у току дана је уклоњен. Сишао је мањи багер који је уклонио ту гомилу камења. Остало је пар оштећења на самом степеништу, али ништа алармантно и ништа што није могуће поправити. Ријеч је о десетак окрзнутих камених плоча, тако да ће ти дјелови камена бити поправљени, поручио је Сеферовић.

Подсјећамо, у оквиру активности уређења простора и зидина око Канли куле, након што је санација клизишта коју финансира Управа за капиталне пројекте паузирана због туристичке сезоне, Општина Херцег Нови је ангажовала подгоричку компанију „Темељ“ за уклањање некадашње куће Шуберића. Планирано је да дио материјала, односно квалитетан камен, буде употребљен за реконструкцију других објеката у старом граду и на Топлој.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here