Први пораз ватерполо репрезентације у Шапцу

(Фото: facebook.com/WpoloMontenegro)

Ватерполо репрезентација Црне Горе поражена је у трећем колу међународног турнира у Шапцу од селекције Аустралије резултатом 13:11 (5:2, 2:2, 4:3, 2:4).

Лош почетак црногорске селекције и вођство добрих пливача у тиму земље кенгура од 5:1 показало се до краја сусрета је недостижно за Петра Тешановића и саиграче.

Репрезентација Аустралије у трећој четвртини имала је пет голова предности (10:5) и до краја је  играла на чување резултата. Марко Мршић, Богдан Ђурђић и Ђуро Радовић покушали су да парирају ривалу. Може се рећи да им је то пошло за руком тек у последњој четвртини, али до преокрета и евентуалне побједе није било могућности.

Стријелци за Црну Гору су били: Марко Мршић три, Ђуро Радовић и Богдан Ђурђић по два, Данило Радовић, Стефан Видовић Мирослав Перковић и Канстантин Аверка по један гол.

Пред ову утакмицу репрезентација Србије побиједила је Њемачку 22:3. У првом колу Србија је била боља од Румуније 13:7 и синоћ од Француске 14:4. Аустралија је побиједила Њемачку 11:6. На табели воде Србија и Аустралија са по 9 бодова, Црна Гора има 6, Француска 3 и Румунија је без бодова.

Црна Гора ће вечерас од 20.45 играти против Србије, а у недељу, на затварању турнира је чека дуел са Французима од 17.15 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here