ПРВЕНСТВО НОВСКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА – СПОНА ИЗМЕЂУ МАСОВНОГ И ВРХУНСКОГ СПОРТА

foto: košarkaška ekipa OŠ Dašo Pavičić"

Завршена су школска спортска првенства за херцегновске основце у шаху, фудбалу, кошарци и одбоjци а предвиђено је да за пар дана буду одржана и такмичења у атлетици.

Побједници у фудбалу за мушкарце су ученици ОШ „Илија Кишић”, а за дјевојке ОШ „Дашо Павичић”. Прваци у мушкој кошарци су ученици ОШ „Дашо Павичић”, док су у категорији дјевојака најбоље биле ученице ОШ „Милан Вуковић”. У одбојци су прво мјесто у обје категорије освојили ученици ОШ „Дашо Павичић”. На општинском првенству у шаху, најбоља је била екипа ОШ „Дашо Павичић“.

Школска првенства су спона између масовног и врхунског спорта, казао је Јован-Јоле Лепетић, кординатор Школског спортског савеза.

-Радује чињеница да је виђен одличан квалитет код свих екипа. Пред том дјецом је најава успјешне спортске каријере, али главни циљ у овим узрастима је да великом броју младих обезбједимо да се баве разним спортовима. Неки се већ и успјешно баве спортом и у клубовима, а многи ће уз учење имати шансу да то раде и рекреативно. Настављамо са акцијама које спроводимо уз помоћ Школског спортског савеза Црне Горе  и Упаве за спорт.  Дјеца су као и у свим  областима живота и у спорту наша будућност и у њих сви треба да улажемо, истакао је Лепетић.

Регионално такмичење у кошарци и фудбалу биће одржано наредне седмице у Херцег Новом, одбојка се игра у Бару, а рукомет у Подгорици.

Побједници регионалног пласираће се на државно такмичење.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here