Протеклог викенда слободе лишена 34 возача

Фото: Илустрација

Током викенда, на црногорским путевима евидентирано је 69 саобраћајних незгода, у којима је једно лице, нажалост, смртно страдало, док је шест лица задобило тешке, а 19 лица лаке тјелесне повреде.

У истом периоду, припадници саобраћајне полиције су у оквиру репресивних активности поднијели 130 прекршајних пријава, издали 1010 прекршајних налога, привремено одузели 20 пари регистарских ознака и исто толико возила искључили из саобраћаја.

Слободе су лишена 34 возача због управљања возилом под дејством алкохола, опојних дрога или других психоактивних супстанци и осталих тежих прекршаја из области саобраћаја. Од укупног броја њих 24 је лишено слободе због вожње под дејством алкохола у организму у недозвољеној количини, осам возача због вожње под дејством опојних дрога или других психоактивних супстанци, и два возача због почињених других тежих прекршаја из области Закона о безбједности саобраћаја на путевима.

Од укупног броја лица лишених слободе, осам их је лишено слободе у Подгорици, пет у Даниловграду, и по четири у Никшићу и Пљевљима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here