Пронађено тијело дјечака

Спасиоци, који су протеклих осам дана били укључени у потрагу пронашли су у хрватским водама код Рта Оштро тијело тринаестогодишњег дјечака, којег су таласи повукли у море 17. јануара.

Ову информацију за РТХН потврдили су помоћник директора Управе поморске сигурности Жарко Лукшић и начелник криминиластичке полиције у ЦБ ХН, Митар Тадић.

-У 14 :10 је хрватски држављанин, који је на Рту Оштро изводио грађевинске радове, пријавио да је у мору уочио тијело. Упућена су одмах пловила Граничне полиције Пловне јединице, УПСУЛ-а и рониоци Регионалног центра на лице мјеста који су потврдили да се ради о тијелу несталог дјечака. Помоћ су нам пружиле колеге из Хрватске, Пловна јединица њихова с обзиром да се тијело налазило у хрватским територијалним водама. Тијело ће бити послато на обдукцију у КЦЦГ, казао је Тадић.

Митар Тадић

Помоћник директора Управе поморске сигурности и управљања лукама, Жарко Лукшић изразио је саучешће породици, у име свих спасилаца и са копна, и са мора, и из ваздуха, као и наду да оваквих трагедија више неће бити.

Жарко Лукшић


-Акција је била опсежна, трајала је осам дана. Сви државни органи, заједно са приватним лицима, обављали су потрагу цијелог херцегновског залива у ширини, и тијело је коначно пронађено, јер у овим условима могло се чак дестити да никада и не буде пронађено. Надамо се да оваквих случајева више неће бити. Из Управе поморске сигурности и управљања лукама још једном упозоравамо да море није шала, и да треба водити рачуна о свим временским условима. Овај немио догађај се први пут дешава у херцегновском заливу, а надамо се да ће бити и последњи, поручио је Лукшић.
Потрага је трајала осам дана, а учествовало је преко 100 спасилаца из различитих државних и локалних служби. Дјечака је талас повукао у море 17. јануара око 22 сата код Војничких бања.

Због побољшаних временских услова данас је потрага била интензивирана у и на мору, из ваздуха и у приобаљу.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here