Промоција збиркe пјесама и кратких прича „Одсјаји живота“ у башти Куће нобеловца Ива Андрића

Збирка пјесама и кратких прича „Одсјаји живота“ аутора Предрага Рачете биће промовисана у суботу, 19.08. у 20 сати у башти Kуће нобеловца Ива Андрића.

-Замислите некога ко уз редован и захтјеван посао љекара, дуже од шест деценија пише, уз то остављајући обавезно уз написано траг о мјесту и години у којој је пјесма или прича рођена. Замислите онда да све то у неком тренутку брижљиво “просије”, сабере и коначно одлучи да подијели са читаоцима. За мене је то подухват вриједан пажње. Предраг Рачета га је остварио. Његова поезија и прозни записи су једноставни, искрени, проживљени и свима блиски, записала је Витка Вујновић, новинар и публициста, која ће и водити најављани програм.

Предраг Рачета рођен је 06. октобра 1950. године у Kотору. Завршио је Медицински факултет у Београду 1975. године, а специјализирао интерну медицину. Радио у Kотору, Пјевљима, Херцег Новом, у болници у Мељинама, у Прчању, у Заводу за рехабилитацију Врмац, и у Бару. Живи у Kавчу. Пише и црта повремено још од основне школе.

Поред аутора и Витке Вујновић, у програму ће учествовати Матија Машић, Вук Рачета, Миа Машић и Нина Рачета. Они ће говорити поезију, а вече ће музиком обојити Никола Тртица на гитари.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here