Промоција бициклизма у Херцег Новом

Шеталиштем Пет Даница, трасом некадашње жељезничке пруге, првом зеленом стазом у бившој Југославији, у суботу 17. септембра, у 10 часова, одржаће се први Бајк фест у Херцег Новом. Окупљање је код старе жељезничке станице Херцег Нови, на Шкверу, а бицикла ће се возити до Игала и назад.

-Ова манифестација организована је у оквиру пројекта  “Промоција  мреже зелених стаза Западног Балкана. планирано је да се анализирају погодне трасе напуштених железничких пруга које могу да се трансформишу у бициклистичке стазе у све три земље – Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини. Пројекат предвиђа израду тзв. Концептуалног решења појединих дионица,  као и организацију савјетовања/радионице гдје би се промовисала стаза и где би се приказали и друге пројекти/дионице из региона.

Пројекат, који је подржан од Европске Уније и Western Balkans фонда промовише сарадњу међу државама, регијама и локалним самоуправама који су ослоњени на некадашњи систем жељезничких пруга узаног колосјека, немоторизовану мобилност, активни туризам и заштиту саобраћајног насљеђа. Спроводи се у Црној Гори, Босни и Херцеговини и Србији, односно у Херцег Новом, Мостару и Прибоју.

Партнери на пројекту су Југоциклинг кампања Београд, МТБА Мостар,  Nature Lovers Никшић и Омладински културни центар Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here