Црна Гора има све што је Белгијанцима потребно током одмора

Национална туристичка организација у сарадњи са Амбасадом Црне Горе у Бриселу организовала је студијску посјету једног од најпознатијих белгијских травел блогера и оснивача бренда Vetexbart.be Барта Мелиса.

Како је саопштено из НТОЦГ, Барт ће у пратњи сарадника и фотографа Ник Хелсенa боравити у посјети Црној Гори до 17. септембра, након чега ће најљепше крајеве наше земље представити својим читаоцима.

Циљ њихове посјете је првенствено упознавање са гастро понудом, као и понудом активног одмора, а имајући у виду да први пут бораве у Црној Гори, желе да упознају и све остале сегменте наше туристичке понуде.

Током првих дана боравка у нашој земљи, уживали су у медитеранској кухињи и винској понуди Херцег Новог, Пераста, Котора и Будве. Поред тога, имали су прилику да обиђу залеђа, старе градове, али и да се опробају у авантуристичким спортовима на води.

-Провели смо два дана у Црној Гори и већ смо одушевљени задивљујућом љепотом ове невјероватне земље, која већини Белгијанаца још увијек није добро позната. Црногорско приморје нам је за овако кратко вријеме понудило бројна незаборавна искуства, од укусних вина Херцег Новог, панорама које одузимају дах, па све до авантуристичких спортова на води у Будви и гостопримства традиционалне породице која нас је научила како да припремамо домаћа јела, казао је Мелис.

Мелис и Хелсен ће током наредних дана у Плужинама, Колашину, Гусињу, Плаву и на Жабљаку имати прилику да уживају у укусима традиционалне црногорске кухиње, у активностима као што су зиплајн изнад Пивског језера и рафтинг на Тари, да обиђу Биоградско језеро, као и да уживају у пјешачењу неставарним врховима Проклетија.

-Већ се неизмјерно радујемо што ћемо наредних дана, између осталог, истраживати природу. Спустићемо се зиплајном изнад Пивског језера, попети се на врхове око Проклетија и посјетити чувено Црно језеро, поручио је белгијски травел блогер.

Како истиче, на својој интернет страници и друштвеним мрежама ће са задовољством представити Црну Гору као туристичку дестинацију, а ту могу пронаћи и бројне савјети за путовања.

-Црна Гора има све што је Белгијанцима потребно током њиховог идеалног одмора, посебно предивну природу, фантастичну обалу, занимљиву историју и можда најважније од свега – јединствено и локално кулинарско искуство, закључио је Мелис.

Поред НТО, подршку у организацији посјете травел блогера и фотографа из Белгије, дали су и стратешки партнер НТО ЦГ –  агенција Голд Травел, локалне туристичке организације Херцег Новог, Котора, Будва, Колашина, Гусиња, Плава, Парк природе Пива, као и хотели Casa del Mare, Casa di Pino и Bianca Resort&Spa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here