Прољеће 2024: Сервисне информације

Претежно сунчано, уз повремено присуство високе облачности. Ујутру, на сјеверу по котлинама могућа краткотрајно магла, а у поподневним сатима, првенствено у планинским областима, понегдје краткотрајна нестабилност. Вјетар слаб до умјерен, најчешће јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 23 до 32 степена.

СТРУЈА

Из Црногорског електродистрибутивног система за данас нису најавили искључења на подручју општине Херцег Нови.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Аутобуски саобраћај одвија се по реду вожње.  У Херцег Нови овога јутра стигли су Лазаро из Бањалуке, Божур из Београда и са Пала и Гага турис из Чачка. У наставку јутра очекују се доласци Трансјуга из Београда, Ројал травела из Ниша и Београда, Јадран лајна из Крагујевца и Блу лајна из Суботице .

Редом вожње предвиђени су поласци Озлема који је у 7 кренуо за Београд, Центротранс за Сарајево полази у 8:35, за Дубровник Божур у 9:30, а Јадран експрес у 11:10, Југопревоз Гацко за Требиње у 12:10. У послијеподневним и вечерњим терминима предвиђени су поласци превозника за градове у Србији и Републици Српској.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са тиватског аеродрома планирано је 27 летова, од чега седам за Београд у 7:30, 11:35, 15:20, 16:10, 17:10, 18:40 и 20, као и летови за Штутгарт, Истанбул (3 лета), Дизелдорф, Ригу, Париз, Приштину, Талин, Беч, Тел Авив (2 лета), Манчестер, Праг, Лондон, Кишњев, Женеву, Вилњус, Франкфурт.

Са подгоричког аеродрома планирана су 23 лета, од тога за главни град Србије пет у 07:30, 08:20, 15:20 и 20:25 и 21:50, као и летови за Истанбул (4 лета), Беч (3 лета), Катовице, Астану, Франкфурт, Варшаву, Дортмунд, Цирих, Краков, Берлин.

АМСЦГ

Временске прилике за вожњу повољне су овога јутра. На појединим дионицама важи измијењен режим саобраћаја, због чега је поред пажљивије вожње неопходно поштовање постављене сигнализације. Саобраћај је умјереног, током дана и појачаног интензитета.

Привремено је, од 15. Јуна до 15. Септембра забрањен саобраћај теретних моторних возила чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 (седам зарез пет) тона даном на магистралном путу М-1 ГП Дебели Бријег-Херцег Нови-Котор-Тиват (Кртолска раскрсница)-Будва-Бар-Улцињ-ГП Сукобин.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 29 саобраћајних незгода, у којима су двије особе задобиле теже, а седам лакше повреде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here