Прољеће 2024: Сервисне информације

Претежно сунчано. На сјеверу, ујутру понегдје по котлинама магла, а у поподневним сатима слаб до умјерен развој облачности. Вјетар слаб до умјерен, промјенљивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 24 до 34 степена.

ЦЕДИС

Потрошачи у залеђу Херцег Новог на Каменом, Жлијебима, Ублима струју неће имати  од  8:00 до 15:00 часова, саопштено је из Црногорског електродистрибутивног система.

АУТО МОТО САВЕЗ

Овог јутра се на путевима у земљи саобраћај одвија по претежно сувим коловозима и уз мјестимично смањену видљивост. Саобраћај је умјереног, током дана и појачаног интензитета у градским срединама.У зонама радова могу се очекивати повремена ограничења или обуставе саобраћаја.Возачима савјетујемо опрезну вожњу прилагодјену условима и стању на путу.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 16  saobraćajnih   nezgoda   u kojima su 2 osobe zadobile teže a 7 osoba lakše povrede.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 20 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ је реализован у 7.30, вечерњи је у 19.30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.35, 15.20 и у 21.50. По два лета су за Истанбул, Беч и за Варшаву, а остали су за: Лондон, Берлин, Краков, Загреб, Љубљану, РимАнкару, Цирих и Манчестер. Из Тивта данас 14 латова, ачетири је за Београд; “Аir Montenegro” је у 17.10, а “Аir Serbia” у 11.50, 15.20 и у 18.40. Два лета су за Истанбул, а остали летови су за Тел Авив, Баку, Берлин, Брисел, Измир, Лондон, Варшаву и Јереван.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Почела је продаја карата за међународни дневни воз на релацији Бар-Бијело Поље-Нови Сад и обратно саопштио је Железнички превоз Црне Горе. Први воз из Бара креће 15. јуна и саобраћаће до 16. септембра, а из Новог Сада први полазак планиран је за 14. јун, а последњи за 15. септембар. Из Новог Сада воз ће полазити у 8.20 сати, са станице Београд центар креће у 9.31, а у Бар стиже у 20.37, наводи Железнички превоз Црне Горе на свом сајту.Воз из Бара кретаће у 9 часова ујутру, у Београд стизати у 19.28, а у станицу Нови Сад у 20.28 сати. Цена возне карте на релацији од Бара до Новог Сада износи 26,80 евра (23,80 евра је цена возне карте, плус три евра за обавезну резервацију), а до Београд центра кошта 24 евра (21 евро је цена возне карте, плус три евра за обавезну резервацију).

Железнички превоз истиче да је саобраћај међународног дневног воза организован са преседањем у станици Бијело Поље.

На релацији Бар-Бијело Поље-Бар, превоз путника организован је возом који у свом саставу има класичну гарнитуру путничких кола са седиштима, а на релацији Нови Сад-Бијело Поље-Нови Сад, путнике превози нови Штадлер воз.

Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно. Дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су у наш град први стгли “Оzlem tours” из Лесковца, “Руле турс” из Скопља,  “Банбус” из Београда и “Центротранс” са Пала, а следеће очекују: “Blue line” из Новог Сада, “Јадран експрес” из Београда, “Божур” и “Ленс” из Суботице, “Ниш експрес” из Ниша, „Либертас“ из Дубровника и “Ласту” из Београда. У 7.00 је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8.10 ће “Royal travel” за Сплит, 8.35 “Lalatović travel” за Сарајево, у 9.30 “Божур” и “Blue line” за Дубровник, у 11.10 “Јадран експрес” за Дубровник и у 12.10 “Југопревоз” за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here