Прољеће 2024: Сервисне информације

Умјерено до потпуно облачно, углавном у другом дијелу дана у јужним и централним предјелима повремено киша. Крајем дана и током ноћи у већем дијелу земље кишовито, мјестимично пљускови, могућа и грмљавина, понегдје се очекују умјерене или обилне количине кише, првенствено на југу. Вјетар умјерен до јак јужни, а на приморју источних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 8 до 18 степени.

ЦЕДИС

Због планираних радова на мрежиод 8.30 до 15.00 сати ће без напајања електричном енергијом остати: подручје око ресторана „Наутилус“ и „Каза“ у Игалу, као и потрошачи на Мокринама, Крушевицама и Врбању.

АУТО МОТО САВЕЗ

Саобраћај се одвија по мјестимично мокрим коловозима и уз мјестимично смањену видљивост. На дионицама које пролазе дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена временским и условима на путу, и поштовање правила саобраћаја. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодиле су се 22 саобраћајне незгоде у којима је једна особа задобила теже, а шест особа лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 13 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ био је у 7.30, вечерњи је у 18.30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.35, 15.15 и у 20.10. Два лета су за Истанбул, а остали су за: Бари, Меминген, Сабиху Гокен, Дортмунд, Беч и за Милано. Из Тивта данас само три лета; за Београд “Аir Serbia” у 15.20, “Montenegro Airlines” у 15.25, а ту је и лет за Истанбул у 10.25.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни 54 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8.10. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има доволњо.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Аутобуски саобраћај јутрос се одвија уз кашњења, а очекују се следећи доласци: “Божур” из Београда, “Ленс” из Новог Сада, “Транс-југ” из Београда, “Royal travel” из Ниша, “Jadran line” из Крагујевца, “Blue line” и “Јадран експрес” из Суботице, “Југопревоз” из Требиња и “Royal travel” из Београда. У 7.00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8.35 ће “Центротранс” за Сарајево, у 9.30 “Божур”, па у 11.10 “Јадран експрес” за Дубровник, а у 12.10 “Југопревоз” за Требиње.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here