Прољеће 2024: Сервисне информације

Претежно сунчано. Током поподнева, на сјеверу слаб до умјерен развој облачности. Вјетар слаб до умјерен, промјенљивог смјера, током јутра или пријеподнева у источном дијелу земље мјестимично појачан, сјевероисточни. Јутарња температура ваздуха од 2 до 16, највиша дневна од 18 до 28 степени.

ИСКЉУЧЕЊА ВОДЕ

Због планираних радова  на замјени вентила на водоводној мрежи  од 08 до 12 часова без  воде ће бити потрошачи са подручја Игала у улицама: Друге далматинске бригаде, Рибарске, Дубровачке, Др Светозара Живојиновића, Војводе Луке Вукаловића и Требињске. Из ДОО Водовод и канализација обавјештавају потрошаче да се радови изводе како би се омогућило селективно затварање дионица мреже у случају квара, тако да што мањи број потрошача остаје без дотока воде приликом интервенција на водоводној мрежи.

ЦЕДИС

Због планираних радова на електро мрежи од 8 до 15 сати без електричне енергије ће бити потрошачи у насељу Пресјека.

АУТО МОТО САВЕЗ

Саобраћаj се по одвија претежно сувим коловозима, и уз добру видљивост. Могућа је појава ситнијих одрона на дионицама које пролазе кроз усјеке. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена условима на путу, уз поштовање правила саобраћаја. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 19  саобраћајних незгода, у којима су двије  особе задобиле теже, а пет особа лакше повреде. Информативни центар и служба помоћи на путу на услузи су грађанима 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 19 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ реализован је у 7.30, вечерњи је у 19.30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.50, 15.20 и у 21.50. По два лета су за Беч, Истанбул и за Варшаву, а остали су за: Меминген, Будимпешту, Загреб, Краков, Париз, Милано, Гдањск и Атину.

Из Тивта данас 11 летова, а пет их је за Београд; “Аir Montenegro” у 7.30 и у 17.10, а “Аir Serbia” у 11.50, 15.20 и у 18.40. Два лета су за Тел Авив,  а остали летови су  за Истанбул, Берлин, Луксембург и Париз.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни 60 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8.20. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

На херцегновској аутобуској станици почеле су претпразничне гужве, па савјетују да се карте резервишу раније. Јутрос су у наш град први стигли “Бан бус” из Београда, „Озлем“ из Лесковца и „Центро транс“ са Пала, а очекују се: “Блу лајн” из Новог Сада, „Јадран експрес“ из Београда, „Божур“ из Суботице и “Ласта” из Београда.

Редом вожње предвиђени су поласци Озлема који је у 7 кренуо за Београд, Полазак за  Сарајево планиран је у 8:35, за Дубровник „Божур“ креће у 9:30, а „Јадран експрес“ у 11:10,“Југопревоз“ Гацко за Требиње у 12:10. У послијеподневним и вечерњим терминима предвиђени су поласци превозника за градове у Србији.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here