Дупла круна без изгубљеног сета

Одбојкашице Херцег Новог освојиле су другу титулу првака Црне Горе. Екипа тренера Милорада Крунића побједила је у трећој финалној серији плеј офа Луку Бар 3:0 (25:22,25:22 25:21).

За сат и 30 минута игре  одбојкашице Херцег Новог пришила су другу шампионску звјездицу на своје дресове и потврдиле све овогодишње резултате гдје није изгубљен ни сет. Иако је био максималан резултат, није било глатко јер ривал екипа Лука Бар је  била достојна финала. У другом сету дошло је до повреде Диане Балаи  и то се осјетило у игри шампиона. Гошће су водиле 14:10 али домаће су се зналачки одбраниле не дозволивши да се изгуби сет. У трећем  сету  Херцег Нови води 11:1 па у другом дијелу ушле су и дјевојке које су ређе играле да би Ралитса Василева  постигла свој 17. поен за коначних 25:21. Уз искусну Бугарку одлична је била Дијана Вуковић са 12 поена.

Дарија Чабоненко постигла је 6, Марија  Вонгова са 5, Оксана Јакушина и Николина Лисичић по 3 , Диана Балаи  и Ана Марија Јоњев са по 1 поеном. Екипа Луке Бар  имала је 25 грешака. У редовима Луке Бар најбоља је била капитен Душанка Петровић са 10 и Кристина Божовић са 8 поена.

Пехар играчицама Херцег Новог уручио је генерални секретар ОСЦГ, Иван Бошковић, а златне медаље предсједник општине Стеван Катић и предсједник Скупштине ОСЦГ Милан Франовић.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here