Прољеће 2024: Сервисне информације

Претежно сунчано. Послијеподне или крајем дана, постепено повећање облачности, а на приморју у касним сатима понегдје слаба киша. Ујутру по котлинама на сјеверу понегдје могућа магла. Вјетар слаб до умјерен, послијеподне у сјеверним, а током ноћи и у јужним предјелима појачан јужни и југоисточни. Највиша дневна температура ваздуха од 12 до 21 степен.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА

Због дјечје „Цвијетне поворке“ од 12.30 до 14.30 ће бити забрањен саобраћај у Његошевој улици, на потезу од раскрснице Његошеве са улицом Мића Вавића (зграда Новљанке) до улице Саве Ковачевића (пицерија „Touch“). Ради несметане и безбједне изградње и реконструкције водоводне мреже и данас је забрањен саобраћај за сва возила у насељу Поди, у улици Топови, на потезу од магистралног пута до куће Матовића. Продужена је забрана саобраћаја на дијелу локалног пута ка Мојдежу, на потезу од скретања за Сушћепан ка Ратишевини, због уклањања каменог насипа, а може се користити алтернативни правац кроз Тијесни кланац.

АУТО МОТО САВЕЗ

Повољне временске прилике омогућавају да се саобраћај одвија по сувим коловозима и углавном уз добру видљивост. На дионицама које пролазе дуж клисура и усјека могући су наиласци на ситније одроне. Савјетује се опрезна вожња, и поштовање правила саобраћаја. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило  се 14 саобраћајних незгода у којима је пет особа задобило теже, и једна особа   лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 16 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ био је у 7.30, вечерњи је у 18.30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.35, 15.15 и у 22.05. Три лета су за Истанбул, а остали су за: Меминген, Берлин, Гдањск, Сабиху Гокен, Дортмунд, Краков и за Милано. Из Тивта данас четири лета, а три су за Београд; “Аir Serbia” за Београд у 11.15 и 15.20, “Montenegro Airlines” у 15.25, а “Turkish Airlines” лети за Истанбул у 12.50.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Брзи воз из Београда касни свега 10 минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 7.35. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Јутрос су у наш град први стигли “Оzlem tours” из Лесковца и “Банбус” из Београда, а следеће очекују: „Јадран експрес” из Београда, “Blue line“ из Новог Сада, ”Ниш експрес” из Ниша, па “Божур” и “Ленс” из Суботице. У 7.00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8.35 ће “Lalatović travel” за Сарајево, у 9.30 “Божур”, па у 11.10 “Јадран експрес” за Дубровник, а у 12.10 “Југопревоз” за Требиње.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here