Борба за социјални стандард приоритет Удружења пензионера Херцег Новог

Годишња Скупштина Удружења пензионера Херцег Новог одржана је данас је у Конгресној сали Института „Др Симо Милошевић“ у Игалу. Скупштини је присуствовао  директор Фонда ПИО, Ранко Алигрудић који је похвалио рад Удружења пензионера Херцег Новог и навео да је то најбоља организација пензионера у Црној Гори.

Предсједник Удружења пензионера Херцег Новог, Алекса Радуловић казао је да је један од главних проблема неријешено стамбено питање за више од стотину пензионера и да је неопходно хитно наћи плац на коме би се градили станови за пензионере који немају кров над главом. Секретарка за локалну самоуправу, Весна Самарџић истакла је да су врло близу рјешења тог проблема.

На сједници је било ријечи о рјешавању других проблема међу којима је, како је навео Радуловић, најважнији социјални стандард.

Aлекса Радуловић

– Оно што је најважније је да се и даље иде и бору за социјални стандард пензионера, исправку неправде према пензионерима са пуним радним стажом и да се дефинитивно направи тај социјални картон, каже Радуловић.

Пензионери Херцег Новог, у јеку рјешавања статуса Института у Игалу и болнице Мељине, даће свој допринос у борби за опстанак ових важних здравствених институција.

– Дајемо подршку у борби за опстанак Института и Болнице Мељине. Са Домом здравља да заједнички рjешавамо евентуално настале проблеме. Да се што прије закаже састанак са предсједником Општине, предсједником Скупштине општине и њиховим сарадницима у вези рјешавања стамбеног питања, канцеларија, бесплатних карата и социјално – хуманитарне помоћи. Да се у Дому здравља ургира формирање Амбуланте у Зеленици, као амбулатне у Бијелој и Игалу, истакао је Радуловић.

Предсједник Удружења пензионера Херцег Новог навео је да је неизвјесно да ли ће моћи да задрже просторије које ово удружење користи у објекту Црвеног крста. Обавјештени су о знатном повећању накнаде закупа, који је до сада плаћала општина, али ово повећање није предвиђено. Један од предлога је да Удружење пензионера Херцег Новог и Удружење војних пензионера користе заједничке просторије.

Сједници су присуствовали и предсједник Удружења војних пензионера, Павле Павловић, представници мјесних удружења из Тивта, Улциња и Цетиња. У име Општине Херцег Нови сједници су присуствовали предсједник Скупштине, Иван Отовић, секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Митар Кисјелица, секретарка за локалну самоуправу Весна Самарџић, затим, директор Института Игало, Зоран Ковачевић и новоизабрана вд директорица Дома здравља, Драгана Кнежевић.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here