Прољеће 2024: Сервисне информације

Мало до умјерено облачно са дужим сунчаним периодима. Током ноћи јаче наоблачење, а у касним сатима киша, локално је могућа и грмљавина. Вјетар умјерен до јак, понегдје на ударе и веома јак јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 16 до 26 степени.

ИЗМЈЕНА РЕЖИМА САОБРАЋАЈА

Саобраћај на дијелу локалног пута ка селу Мојдеж, на потезу од скретања за Сушћепан ка Ратишевини, биће забрањен за сва возила до 8. априла. Из Секретаријата за комуналне дјелатности моле грађане за стрпљење до завршетка радова на уклањању каменог насипа изнад локалног пута у Мојдежу и апелују на коришћење алтернативног правца кроз Тијесни кланац.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

На станицу су до 7:30 стигли Божур из Београда и Виена из Модриче. До 11:30 из главног града Србије стижу Трансјуг и Ројал, из Новог Сада Ленс, из Суботице из Суботице Блу лајн и Јадран експрес, потом из Ниша Ројал и Јадран лајн из Крагујевца. Редом вожње, у 8.35 предвиђен је полазак за Сарајево, у 9.30 и 11.10 за Дубровник, а у 12.10 за Требиње. Локални и међуградски саобраћај се одвијају по реду вожње.

Више информација могуће је добити на 031 321 225 и 069 017 100 (Viber, WhatsApp), или путем портала www.autobuskahercegnovi.com

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са тиватског аеродрома данас 11 летова, ка Београду пет, Лондону три, Истанбулу, Манчестеру и Нирнбергу по један. Из Подгорице данас 22 лета, нема кашњења на црногорским аеродромима.

ЖЕЉЕЗНИЧКА СТАНИЦА

Међународни брзи воз са станице Бар ка главном граду Србије полази у 19:35, повратак је у 20:30. Цијена возне карте другог разреда у једном смјеру износи 21 еуро, док цијена резервације сједишта износи 3 еура.

Информације о кретању возова могуће је добити путем вибер поруке на број телефона: 068/441-212, радним данима од 7:00 до 15:00 сати, или путем сајта ЖЦГ: www.zcg-prevoz.me

АМСЦГ

На већини путних праваца у земљи саобраћа се уз повољне услове за вожњу. На дионицама које пролазе кроз усјеке скрећемо пажњу на појаву ситнијих одрона,  а на дионицама гдје се изводе радови на повремене обуставе или застоје.

До 5. априла доћи ће до обуставе саобраћаја од 22:00 до 5:00 сати због прања бетонске конструкције тунела Врмац. За вријеме обуставе може се користити алтернативни путни правац Котор-Тројица-Радановићи.

На магистралном путу Липци-Котор у мјесту Доброта због адаптације тротоара саобраћај се обавља једном траком наизмјенично на мјесту извођења радова.

Због пресвлачења асфалтног коловоза саобраћај ће се до 10. априла обављати једном траком наизмјенично од 7:00 до 19:00 сати на магистралном путу Дебели бријег–Котор и дионици Јаз-Будва-Петровац.

Ауто мото савез Црне Горе пружа учесницима у саобраћају техничку помоћ на јавним путевима, која подразумијева пружање услуге помоћи на путу, отклањања мањих кварова и најмање једног бесплатног шлепања возила до првог сервиса или радионице за сва возила регистрована у Црној Гори.

Више информација на 19807.

Возите опрезно, срећан пут

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here