Прољеће 2023: Сервисне информације

Мало до умјерено облачно, уз дуже сунчане интервале. Углавном од средине дана, уз појачан развој облачности, мјестимично киша или пљускови и грмљавина, првенствено у континенталним предјелима и планинском залеђу Боке. Током јутра, на сјеверу по котлинама могућа магла. Вјетар слаб до умјерен, промјењивог смјера, послијеподне и појачан. Највиша дневна температура ваздуха од 17 до 30 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ
На већини путева у земљи саобраћа се по сувим коловозима, а на дионицама гдје се изводе радови уз измијењен режим вожње. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена условима на путу, уз поштовање правила саобраћаја. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 17 саобраћајних незгода у којима је једна особа задобиле теже, а осам особа лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 20 летова, а пет их је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“био је у 7:30, следећи је у 18:30, а компаније „Аir serbia“ су у 8:25, 15:20 и у 21:50. По два лета су за Беч, Париз и Лондон, а остали су за Нант, Алмати, Варшаву, Берлин, Милано, Лион, Атину, Истанбул и Тел Авив. Из Тивта је планирано 13 летова, а пет их је за Београд; „Аir Montenegro“ у 8:00 и у 17:50, а „Air Serbia“ у 11:50, 15:20 и у 18:40. Два лета су за Истанбул, а остали су за Ригу, Кан, Минхен, Беч, Луксембург и Варшаву.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда касни сат и 5 минута и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:30. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
Повећано је ових дана интересовање путника, па карте ваља обезбиједити пар дана прије планираног путовања. Јутрос су у наш град први стигли „Гага турс“ из Чачка и „Божур“ из Београда, а следеће очекују: „Транс – југ“ из Београда, „Ленс“ из Новог Сада, „Royal travel“ из Ниша, „Jadran line“ из Крагујевца, „Либертас“ из Дубровника, „Blue line“ и „Јадран експрес“ из Суботице, па „Royal travel“ из Београда. У 7:00 сати кренуо је „Оzlem tours“ за Београд, у 8:10 ће „Croatia bus“ за Сплит, у 8:35 „Центротранс“ за Сарајево, у 9:30 „Blue line“ и „Божур“, па у 11:10 „Јадран екпрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here