Прољеће 2022: Сервисне информације

Промјенљиво облачно са сунчаним интервалима, мјестимично има услова за кишу или пљусак и грмљавину, првенствено у континенталним предјелима и на подручју Боке, чешће у поподневним сатима. Вјетар углавном слаб до умјерен, промјенљивог смјера. Јутарња температура ваздуха до 16, највиша дневна до 29 степени.

Измјена режима саобраћаја

На магистрали на Топлој изнад цркве Вазнесења Господњег постављени су семафори којим је регулисан саобраћај током извођења радова на санацији клизишта.Саобраћај је измјењен са двосмјерног на једносмјерни, тако да се на овој дионици магистрале одвија неизмјеничним пропуштањем возила једном траком.

У циљу растерећења саобраћаја на тој дионици магистрале надлежни апелују на возаче да у правцу Мељине-Игало користе улицу Орјенски батаљон, а у правцу Игало-Мељине Његошеву улицу.

Улица Орјенског батаљона, од маркета Арома до локала „Три шешира“, одлуком локалне управе je  једносмјерна.

Улица од раскрснице са магистралом до скретања у Бањалучку  је привремено једносмјерна, саопштено је из Секретаријата за комуналне дјелатности.

 Овај режим саобраћаја важиће док траје санација клизишта на Топлој.

Локална управа ће дефинисати нову одлуку о регулисању друмског саобраћаја у сусрет сезони. Услиједиће јавна расправа, а потом ће се наћи и пред одборницима локалног парламента.

Аутобуска станица

До 7:00 часова у наш град стигао je Божур са Пала и аутобус истог превозника из Београда, очекује се Трансјуг из Београда, Ленс из Новог Сада, Ројал из Ниша, Јадран лајн из Крагујевца, Блуе лајн из Суботице, и Јадран експреса, као из Ројал из Београда.  Отишао је Озлем ка Београду, према Дубровнику возе у 90:30, 11:10, 16:40. Југопревоз према Требињу креће у 12:10  и остали саобраћају према реду вожње. Новина је да ће од 21. маја бити уведена нова линија Ниш експреса, са поласком ка Нишу у 17 часова. Телефон за информације 321 225.

Аеродроми Црне Горе

Са Тиватског аеродрома данас  три лета ка Београду у 8:00, 11:50 и у15:20. Према Истанбулу планиран је лет у 11:25,  Берлину у 17 и Луксембургу у 17:40.  Са Подгоричког аеродрома  реализовани су летови ка Нанту, Бечу и Београду. Данас ће летити ка Болоњи, Истанбулу, Парису, те Дортмунду, Варшави, Бечу, Београду, Будимпешти, Лиону, Кракову и Загребу.  

АМСЦГ

 Саобраћа се по мјестимично мокрим коловозима. Дуж клисура и усјека  скрећемо пажњу на појаву ситних одрона.  На дионицама гдје се изводе радови неопходно је поштовање постављене саобраћајне сигнализације.

Привремено се сутра  15. 5.2022. године због одржавања 6. међународне триатлон трке Океан Лава Монтенегро ,одобрава тотална обустава саобраћаја на дионицама :

-Магистрални пут М-1 дионица Kотор-Свети Стасије од 07:20 до 08:30 и од 08:50 до 12:10 часова;

-Магистрални пут М-1 дионица Kаменари-Свети Стасије од 07:30 до 11:30 часова;

-Магистрални пут М-8 Вилуси-Грахово –Липци прикључење у Липцима од 07:45 до 11:00 часова.

За вријеме трајања наведених обустава препоручују се учесницима у саобраћају коришћење алтернативних путних праваца.

До  01. јуна због извођења радова на санацији клизишта на магистралном путу М-3 дионица Дебели Бријег- Мељине  на Топлој , одобрава се промјена режима саобраћаја  са двосмјерног на једносмјерни.

Интензитет саобраћаја је појачан до  умјерен.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодиле су се 23  саобраћајне  незгоде   у којима је 9 особа задобило лакше повреде.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је непрекидно 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234 999 и 063 239 987.

Возите полако и пажљиво, срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here