Прољеће 2022: Сервисне информације

Промјењиво до потпуно облачно, мјестимично углавном слаба киша, у поподневним сатима и пљускови праћени грмљавином. Вјетар слаб до умјерен, промјењивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха 13 до 25 степени.

Измјена режима саобраћаја
Одлуком локалне управе улица Орјенског батаљона, од маркета „Арома“ до локала „Три шешира“ једносмјерна je док траје санација клизишта на Топлој. Ради несметаног и безбједног одвијања ауто-трке „Поди 2022” овог викенда је привремено забрањен саобраћај на дијелу магистралног пута Мељине-Петијевићи. На дионици Мељине-Камено данас је саобраћај забрањен од 10:00 до 16:00 сати, а сутра од 9:00 до 16:00 сати.

Ауто мото савез
Саобраћа се по мокрим и клизавим коловозима. На појединим дионицама могући су ситнији одрони, а на дионицама гдје се изводе радови неопходно је поштовање постављене саобраћајне сигнализације. Интензитет саобраћаја је појачан до умјерен. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 14 саобраћајних незгода у којима је једна особа задобила теже, а четири особе лакше повреде.

Авио саобраћај
Из Подгорице је данас планирано 20 летова, а четири су за Београд. Први „Аir Montenegro“ био је у 7:30, следећи је у 18:30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:25 и у 15:20. Три лета су за Беч, по два за Истанбул и Париз, а остали су за Нант, Дортмунд, Варшаву, Вроцлав, Будимпешту, Болоњу, Лион, Краков и Загреб. Из Тивта данас шест летова, а три су за Београд; „Аir Montenegro“ у 8:00 сати, а „Аir Serbia“ у 11:50 и у 15:20. Остали летови су за Истанбул и Луксембург.

Жељезнички саобраћај
Брзи воз из Београда јутрос касни сат и по, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:50. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати, а назад у 20:20. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

Аутобуски саобраћај
Јустрос су у наш град први стигли „Оzlem tours“ из Лесковца, „Банбус“ из Београда и „Руле турс“ из Скопља, а следеће очекују „Јадран експрес“ из Београда, „Blue line“ из Новог Сада, „Божур“ из Суботице и „Ласту“ из Београда. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:35 ће „Lalatović travel“ за Сарајево, у 9:30 „Божур“, па у 11:10 „Јадран експрес“ за Дубровник. Данас и сутра „Југопревоз Гацко“неће саобраћати у 12:10 за Требиње, због обуставе саобраћаја на путу Мељине – Петијевићи. Нова линија од данас је у 17:00 сати за Скопље; наизмјенично возе „Руле турс“ и „Божур“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here