Прољеће 2022: Сервисне информације

У јужним и централним предјелима данас ће, током пријеподнева, бити претежно сунчано, а у другом дијелу дана променљиво облачно, понегдје уз кишу или грмљавину. На сјеверу, променљиво облачно, пријеподне понегдје слаба киша, а послијеподне и пљускови са грмљавином. Вјетар ће бити слаб до умјерен, промјенљивог смјера. Највиша дневна од 14 до 25 степени.

ЛОКАЛНИ САОБРАЋАЈ

Цијена карте у градском превозу од данас ће на територији цијеле општине бити један еуро. Како обавјештавају из Блу лајна, у примјени је нови тарифни систем који подразумјева јединствену цјену карте на територији цијеле општине. Они данас, 2. и 3. маја саобраћају као недељом.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Повећано је интересовање за одлазак из нашег града, посебно за линију компаније Блу лајн. Мјеста углавном има јер је организован довољан број полазака и добра је повезаност Херцег Новог са градовима у државама у окружењу. Аутобуски саобраћај се одвија без кашњења, а нова сезонска линија од данас је успостављена ка Дубровнику у 9:30 и 16:45, уз већ редовне у 11:10 и 15:35.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са тиватског аеродрома данас ће реализовати два лета ка Београду, а по један ка Истанбулу, Тела Авиву, Дизелдорфу, Лондону, Манчестеру и Паризу. Са подгоричког аеродрома реализовани су поласци ка Тел Авиву и Бечу, а слиједе летови ка Београду, Берлину, Истанбулу, Риму, Франкфурту, Варшави, Цириху, Барселони, Бриселу, Лондону.

АМСЦГ

У већем дијелу земље саобраћа по сувим коловозима. Дуж клисура и усјека  упозоравамо на  ситније одроне.  На дионицама гдје се изводе радови неопходно је поштовање постављене саобраћајне сигнализације. Интензитет саобраћаја је појачан до  умјерен.

Због државног празника до 5. маја нема обуставе саобраћаја на мјестима гдје су у току радови, већ ће бити обезбјеђено саобраћање једном траком наизмјенично уз минимална задржавања.

Како незванично сазнају у АМСЦГ, данас ће се саобраћај обустављати од 7.30 до 12.00 напуту Подгорица-бар због одржавања триатлона.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 14  саобраћајних незгода у којима је једна особа задобила теже повреде.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је грађанима 24 сата. Информације путем телефона 19807, 020234999 и 063239987.

Возите полако и пажљиво, срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here