Прољеће 2022: Сервисне информације

servisne informacije za proljeće 2022

Умјерено до потпуно облачно, повремено и мјестимично слаба до умјерена киша, нешто чешће у јужним и централним предјелима. Вјетар слаб до умјерен, на приморју и у сјеверним предјелима појачан, јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 7 до 19 степени.

ИЗМЈЕНА РЕЖИМА САОБРАЋАЈА НА ТОПЛОЈ

На магистрали на Топлој изнад цркве Вазнесења Господњег постављени су семафори којим је регулисан саобраћај током извођења радова на санацији клизишта. Саобраћај је измјењен са двосмјерног на једносмјерни, тако да се на овој дионици магистрале одвија неизмјеничним пропуштањем возила једном траком.

У циљу растерећења саобраћаја на тој дионици магистрале надлежни апелују на возаче да у правцу Мељине-Игало користе улицу Орјенски батаљон, а у правцу Игало-Мељине Његошеву улицу.

ЦЕДИС

Најављена су искључења струје за данас, од 8:00 до 15:00, за Каменаре, Ђуриће, Гребен, због радова на мрежи.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Док се за долазак у Херцег Нови из Београда тражи мјесто више, за поласке из нашег града има довољно мјеста у свим правцима. До 7:30 су стигли Лазаро из Бања Луке, Озлем из Лесковца, Бамбус из Београда, а у наставку стижу Виена из Модриче, Јадранекспрес из Београда, Блу лајн из Новог Сада, Божур из Суботице, Ласта из Београда. По реду вожње кренуо је Озлем ка Београду у 7:00 сати, Лалатовић ће ка Сарајеву у 8:35, Јадранекспрес у 11:10 ка Дубровнику, а у 12:10 аутобус ка Требињу.

За сада нема најављене редукције броја линија за петак.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са тиватског аеродрома данас планирају пет летова ка Београду и по један ка Тел Авиву, Лондону, Истанбулу и Паризу.

Са подгоричког аеродрома реализовани су летови ка Бечу и Београду, а слиједе још три лета ка главном граду Србије, два ка Истанбулу и по један ка Варшави, Берлину, Бечу, Паризу, Барселони и Бриселу.

АМСЦГ

У већем дијелу земље саобраћа се због кише по мокрим коловозима.Додатан опрез неопходан у вишим планинским предјелима гдје су забиљежене снијежне падавине. Дуж клисура и усјека  упозоравамо на  ситније одроне.  На дионицама гдје се изводе радови неопходно је поштовање постављене саобраћајне сигнализације.

Данас и сутра, од 08.30 до 16.00 сати, саобраћај ће бити обустављен на регионалном путу Р-1 дионица Тројица-Котор, ради одржавања брдске ауто трке.

Интензитет саобраћаја је умјерен.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 12 саобраћајних незгода у којима је једна особа нажалост погинула, двије су теже, а пет лакше повријеђене.

Возите полако и пажљиво, срећан пут!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here