Прољеће 2022: Сервисне информације

Претежно облачно са кишом, локално могућ и пљусак са грмљавином, а на сјеверу у планинама са сусњежицом и снијегом. Средином дана, а у источним и сјевероисточним предјелима послијеподне престанак падавина и дјелимично разведравање. Вјетар углавном слаб до умјерен промјењивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 3 до 17 степени.

Ауто мото савез
У већем дијелу земље саобраћа се по мокрим коловозима, а додатан опрез је неопходан у вишим планинским предјелима гдје има снијежних падавина. Дуж клисура и усјека могући су ситнији одрони, а на дионицама гдје се изводе радови неопходно је поштовање постављене саобраћајне сигнализације. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 14 саобраћајних незгода у којима су двије особе задобиле теже, а двије особе лакше повреде.

Авио саобраћај
Из Подгорице је данас планирано 10 летова, а четри су за Београд; „Аir Montenegro“ у 7:30 и у 19:00 сати, а компаније „Аir Serbia“ су 15:20 и у 20:35. Два лета су за Истанбул, а остали су за Болоњу, Љубљану, Беч и Лондон. Из Тивта је планирано пет летова, а три су за Београд; „Аir Montenegro“ у 8:00 сати, а „Аir Serbia“ у 11:50 и у 15:20. Преостали летови су за Тел Авив и Манчестер.

Жељезнички саобраћај
Брзи воз из Београда касни сат и 15 минута, и на Жељезничкој станици у Бару очекују око 8:40. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати, а назад у 20:20. Када је ријеч о локалном превозу, дневно има шест полазака за Подгорицу и три за Бијело Поље. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

Аутобуски саобраћај
Јутрос су у наш град први стигли аутобуси превозника „Божур“ са Пала и из Београда, а следеће очекују „Royal travel“ из Ниша, „Jadran line“ из Крагујевца, „Blue line“ и „Јадран експрес“ из Суботице. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 11:10 ће „Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Аутопревоз Гацко“ за Требиње.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here