Еколошка акција чишћења подморја

Туристичка Организација Херцег Нови у сарадњи са ронилачким клубом Адриатик Блу организује еколошку акција чишћења подморја – дијела акваторијума Луке Шквер. Акција је планирана за 21. април од 10:00, а организује се поводом Дана планете Земље који се сваке године обиљежава 22. априла.

Поред еколошког карактера саме акције, намјера је и да се промовише ронилачки туризам наше дестинације.

-Како би на симболичан начин дали допринос јачању свијести о заштити животне средине и подсјетили на актуелне еколошке проблеме, овом акцијом желимо обиљежити 22. април  и указати на  потребу смањивања свих негативних утицаја на природу, који имају за посљедицу, како локално тако и глобално, нестајање популација биљака и животиња, нажалост  искључиво разним људским активностима.

Ова акција посвећена на неки начин једном виду обнављања екосистема, с обзиром на то да отпад на плажама и у мору представља једну од највећих пријетњи за морски екосистем и биодиверзитет, те да има негативан утицај на аквакултуру, рибарство, туризам, здравље људи, безбједност на мору и културу, има за циљ подизање свијести о очувању природе.

Стога подсјећамо да одговорним понашањем још имамо шансу да ублажимо климатске промјене и сачувамо природу, а тиме и нас саме и тако искажемо захвалност  планети Земљи на невјероватним природним ресурсима од којих сви имамо велике користи, поручују из ТО ХН.

Подршку догађају пружило је предузеђе Чистоћа Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here