ПРОЉЕЋЕ 2022: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

servisne informacije za proljeće 2022

Sve servisne informacije na jednom mjestu.

Претежно облачно и кишовито. Мјестимично пљускови и грмљавина. У већем дијелу земље умјерене до обилне количине кише. Вјетар умјерен до јак, повремено на ударе и веома јак, јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 8 до 17 степени.

УПОЗОРЕЊЕ МУП-А

На основу информација Завода за хидрометеорологију и сеизмологију, а у циљу правовременог и ефикасног дјеловања на најаву екстремних метеоролошких појава на подручју Црне Горе, из Министарства унутрашњих послова упозоравају на могуће невријеме.

Данас се очекује краткотрајно обилна количина кише, па су због тога потенцијално могући проблеми са великом количином воде у урбаним срединама, на бујичним токовима и на мјестима озбиљних грађевинских захвата, гдје је нарушена природна повезаност тла.

До суботе се очекују нестабилне временске прилике, са јаком кишом, обилном количином падавина праћеном јаким јужним вјетром, посебно на сјеверу и дуж обале, гдје ће повремено краткотрајни удари имати и олујни карактер.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Аутобуски саобраћај се одвија по реду вожње, а до 7:30 је стигао Божур са Пала. У наставку пријеподнева, очекују доласке из Бeoграда, Новог Сада, Суботице… Редом вожње, Озлем је ка Београду кренуо у 7:00, Јадран експрес ка Дубровнику полази у 11:10.

Мјеста има у свим правцима.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са тиватског аеродрома данас су планирана три лета ка Београду, у 15:20, 16:30 и 18:40, ка Лондону у 11:15 и ка Истанбулу у 11:25. Са подгоричког су реализовани летови ка Београду и Бечу, слиједе још три ка главном граду Србије, два ка Истанбулу и по један ка Варшави, Берлину, Бечу, Барселони и Бриселу.

АМСЦГ

Према извјештају АМС, саобраћај се одвија по мокрим коловозима, а видљивост је мјестимично смањена због падавина. Возачима савјетују вожњу прилагођену временским и саобраћајним условима. На дионицама гдје се изводе радови неопходна је додатна пажња јер је измијењен режим вожње.

Све информације је могуће добити путем телефона – 19807.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here