ПРОГРАМ „WORK AND TRAVEL“ ДОСТУПНИЈИ СТУДЕНТИМА НА ПРИМОРЈУ

Међу студентима дужи низ година влада велико интересовање за програм међународне културне размјене, познат као“Ворк анд травел“ (Work and travel). Једна од агенција која посредује између студената и послодаваца у Сједињеним Aмеричким Државама недавно је отворила  канцеларију и у Котору.

Отварањем канцеларије у  которском Старом граду студентима из приморских градова је олакшано аплицирање за овај програм, казао је директор агенције Јанко Бошковић:

-Студентима је омогућено да се пријаве,  да одраде интервју са послодавцима. Сматрамо да ће тиме и још више оживјети интересовање на приморју за овај програм. Нудимо могућност и стручне праксе у Америци. На примjер студенти који заврше факултет за туризам и хотелијерство могу да одраде приправнички у хотелу са четири или пет звјездица широм Америке. То је велики плус за њихову каријеру, објаснио је Бошковић.

Један од програма ове агенције је и посао бејбиситерке, доступан дјевојкама од 17 до 27 година, али и средњошколцима.  За учешће у програмима довољно је основно познавање енглеског језика, осим ако је ријеч о захтијевнијем радном мјесту.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here