Програм „Европа сад“ остаје на снази

Програм Европа сад ће остати на снази, као и све остале обавезе које је донијела претходна Влада и Скупштина како би се побољшао стандард грађана, потврдио је за РТЦГ премијер Дритан Абазовић.

Министар финансија Александар Дамјановић најавио је могућност потребе суштинског ребаланса буџета током јула и Абазовић истиче да је то одговоран приступ и додаје да је лако пропагирати популизам и говорити како ће се новац трошити, али да је много теже да новац зарадимо:

-Грађани ЦГ треба да знају да би било шта могли да потрошимо треба да зарадимо новац. Мислим да тај приступ није баш раније био актуелан и мене радује да министар финансија жели да објасни ситуацију онакву каква јесте. Ми смо рекли да ћемо да останемо при програму “Европа сад”, да ћемо све сервисирати на вријеме, да би се то десило морају да постоје јасни биланси. Обавезе које нисмо исплаћивали претходних година морају у једном тренутку доћи на наплату, казао је Абазовић.

Све оно што буде јасна и исправна економска политика, на коју према ријечима Абазовића, желе да ставе главни фокус, „јесте да направимо јасну и дугорочни или средњорочни план како ЦГ може да постави здраве темеље и настави економску реформу, али да не изазове веће негативне ефекте“.

фото: Влада ЦГ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here