Проглашени најбољи радови на литерарном конкурсу у част Св. Саве

Фото: Илустрација

На конкурсу СПКД Просвјета у част Светог Саве, у конкуренцији пјесничких радова за најбољи је проглашен рад  Милице Костић, ученице деветог разреда основне школе „Дашо Павичић“. Друго мјесто припада Милици Ковач, ученици деветог  разреда основне школе „Народни херој Саво Илић“ из Котора. У конкуренцији прозних радова најбољи рад је Крстине Томашевић, ученице осмог разреда основне школе „Милан Вуковић“. Три равноправне друге награде дијеле: Мила Петровић, ученица седмог разреда основне школе „Орјенски батаљон“ из Бијеле, Татјана Вуковић, ученица осмог разреда основне школе „Илија Кишић“ из Зеленике и Лизавета Контратјук, ученица седмог разреда основне школе „Дашо Павичић“ из Херцег Новог, саопштено је из СПКД Просвјета.

Српско просвјетно културно друштво Просвјета је 19.  децембра основним школама у Боки Которској доставила распис конкурса за ученике основних школа, а у част и славу Светог Саве. Овогодишња тема је: Чинити добро – да се добрим врати.

СПКД Просвјета

Конкурс је закључен 16. јануара. Ученици су могли да пишу прозне и поетске радове.

Како су саопштили из СПКД Просвјета, пристигли су радови из све четири херцегновске основне школе, као и из которске „Народни херој Саво Илић“. Радове је прегледао и оцјењивао трочлани жири у саставу: Никола Маловић, професор књижевности, књижевник и књижар, Гордана Булатовић, професорица књижевности и Снежана Вукићевић Чворо, књижевница и сликарка.

СПКД Просвјета похваљује наставнике који су се посебно заузели за своје ученике да би писали радове за Светосавски конкурс.

Пригодне награде поменутим ученицима биће уручене на Светосавској академији 27. јануара, која ће бити уприличена у дворани „Парк“, са поечтком у 19 часова, саопштено је из СПКД Просвјета, у потпису предсједник Оливера Доклестић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here