ПРОДУЖЕН РОК ЗА ЗАВРШЕТАК ИЗГРАДЊЕ ВРТИЋА НА САВИНИ

99

Рок за завршетак радова на реконструкцији објекта вртића „Наша радост” на Савини продужен је до 30. септембра, а Влада је, на последњој сједници, разлоге оцјенила оправданим.

Други анекс о продужењу рока за 51 дан, извођач радова ЈВ Роаминг из Никшића, затражио је јер је била потребна измјена техничке документације како би се омогућили прикључци на градску инфраструктуру у складу са препорукама јавних предузећа, затим измјене детаља извођења бетонских радова на терену, за којима се указала потреба током извођења радова, немогућност извођења радова на фасади на екстремно високим температурама, а у складу са препорукама произвођача, као и  забрана извођења радова на инфраструктурним прикључцима током туристичке сезоне.

Први анекс уговора за продужење рока за завршетак радова потписан је на 106 дана, до 10. августа ове године, због потребе за извођењем накнадних радова на уклањању објекта и припреми терена, што је требало да буде изведено кроз уговор о санацији клизишта, за чију имплементацију је била задужена Управа јавних радова, мањих измјена пројектне документације и организационих проблема изазваних КОВИД епидемијом.

Уговор за реконструкцију вртића на Савини вриједан 2.197.809,75 евра, потписан је са компанијом ЈВ Роаминг, 26.12.2019. године, а четири мјесеца касније извођач је уведен у посао. Новљани су, према првобитном року, вртић требали добити за 365 дана. Финансирање радова на ЈПУ „Наша радост“је планирано дјелиом из средстава кредита KFW банке кроз „Програм енергетске ефикасности у јавним зградама” кластер IV, а дјелом из буџета Црне Горе. До сада су сва планирана средства из кредита исплаћена, тако да ће се преостали радови финансирати из буџета Црне Горе.

Анекс уговора о продужењу рока је без додатних трошкова, а Влада је јуче усвојила и о продужењу  консултантског уговора са двијема компанијама – JV Fichtner GmbH&CoKG, Нјемачка и Kopring PMC из Подгорице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here