Продужен конкурс за најбоље новинарске приче о европској интеграцији Црне Горе

Илустрација (фото: pixabay.com?

У овиру обиљежавања Мјесеца Европе, Министарство европских послова продужило је до 31. маја до 12:00 сати традиционални конкурс за најбоље приче о европској интеграцији Црне Горе, уз финансијску подршку Европске уније.

Осим локалних, позивају и новинаре/новинарке националних (јавних и комерцијалних) медија да учествују у конкурсу.

Теме конкурса:

-Утицај европске интеграције на унапређење људских права кроз животне приче и примјере

-Резултати ЕУ пројеката и како они утичу на живот грађана

-Примјери спровођења европских стандарда и политика

Право пријаве имају новинари/ке локалних и националних медија (телевизије, радио, новине и портали). Заинтересовани треба да направе причу (видео, аудио или текст) и објаве је у медију у којем раде, у периоду трајања конкурса до 31. маја.

Потом, објављену причу треба послати на адресу  eu4mekonkursi@gmail.com са назнаком „Пријава на конкурс за најбољу причу о европској интеграцији Црне Горе“. ТВ и радио приче могуће је послати преко wетрансфера или као линк, приче на порталу као линк, а приче у новинама као опремљени текст.

Уз причу, потребно је да кандидати/киње пошаљу: име и презиме, кратку информацију о медију за који раде и објашњење шта их је мотивисало да направе причу.

Стручни жири одабраће три најбоље приче које испуњавају новинарске стандарде и квалитет, оцјењујући релевантност, актуелност и оригиналност. Прва награда је 500, друга 400 и трећа награда 300 еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here