Припремне активности за наставак реконструкције шеталишта у Игалу

Први јесењи дани доносе нове инфраструктуне или наставак радова након љетње сезоне. Реконструкција Шеталишта Пет Даница, у оквиру Друге фазе – од хотела Палмон беј до некадашњег ресторана „Галеб“, требало би да почне у понедељак, 23. октобра. Већ данас стижу машине и специјални булдожери, нове генерације који ће без обзира на лоше вријеме почети да раде. У току су припремни радови, како би се обезбиједило градилиште.

Зоран Савковић

-Прва фаза наставка реконструкције шеталишта од Галеба до Наутилуса биће завршена у децембру, како би се на уређеном платоу одвијао Новогодишњи програм, који је планиран првог и другог јануара. Све је спремно за радове и уређење шеталишта, на које се чекало деценијама, казао је за РТХН, предсједник Мјесне заједнице Игало Зоран Савковић.

Око Омладинског парка у Игалу, уз који ће се изводити радови, данас ће бити постављена заштитна ограда.

Подсјећамо, пред почетак туристичке сезоне завршена је реконструкција дијела Обале Николе Ковачевића испод Института и Титове виле.

Средства за реконструкцију дијела шеталишта у Игалу опредијељена су капиталним буџетом Владе Црне Горе и Уговором о реализацији потпрограма потписаним између тадашње Управе јавних радова и Општине Херцег Нови. Општина Херцег Нови крајем прошле године потписала је уговор о реконструкцији шеталишта у Игалу, на потезу од Титове виле до центра „Галеб“, укупне вриједности око 3,5 милиона еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here