Припреме ватерполо репрезентације – Потенцијал претворити у квалитет  

Foto: pvkjadran.com

Ватерполо репрезентација Црне Горе коју чине играчи из домаћих клубова, почела је припреме за Свјетско првенство у Мађарској. Изабраници Владимира Гојковића први дио одрађују на Шкверу, затим ће се преселити у Никшић.

Истовремено, припреме је почела и У19 генерација, коју очекује шампионат Европе у Подгорици. Окупљени играчи посједују велики потенцијал, али их очекује много рада, труда и одрицања, а изнад свега стрпљења, да стигну до главног циља – стварања нове селекције и пласман на Олимпијске игре у Паризу.

Према ријечима репрезентативца Данила Радовића услови су више него добри и имају све предуслове за добре припреме до Мундијала у Будимпешти.

-За то такмичење нам фали искуство, али оно се стиче временом, као и рутина. Млада смо екипа и надам се да ћемо успјети да се добро припремимо. Очекује нас и првенство Европе у Подгорици за У19. И то је такмичење које може да нам донесе рејтинг, али имамо и обавезу као домаћини и због публике и традиције, да у Спортском центру „Морача” идемо на медаљу. Сигурно је да можемо и у омладинској репрезентацији, а и у сениорској да играмо са свима. Осцилације које смо имали у Подгорици у квалификацијама за Свјетску супер лигу су нормалне, најмлађа смо репрезентација на свијету. Не смијемо заборавити да у овој екипи у Подгорици нису биле двије велике звијезде Александар Ивовић и Драшко Бргуљан, који су годинама били ослонац рерпрезентације, казао је за РТХН један од најбољих играча шампионског тима Јадрана и најбољи стријелац домаће лиге са 90 постигнутих голова Данило Радовић.

У осврту на недавно завршено првенство Радовић је рекао да је тек завршени шампионат био један од најузбудљивих и најнеизвјеснијих.

-То је била добра прилика за нас младе и путоказ за даљи рад и напредак. Сигурно да тренутно немамо квалитет коју траже велика такмичења, али надам се да ћемо ми млађи да покажемо напоран рад и веома брзо надомјестимо то искуство, те помогнемо селектору да се стигне до Игара у Паризу, јер је конкуренција све јача и нема лаких ривала на великим такмичењима, закључио је Радовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here