Примат ученика ОШ “Дашо Павичић“ на општинском школском такмичењу

У сјајном амбијенту у протеклих десетак дана у Херцег Новом је одржано општинско такмичење основних школа у више спортова. На такмичењу су учествовале све четири херцегновске основне школе: „Дашо Павичић“, Милан  Вуковић“, „Илија Кишић“ и „Орјенски батаљон“.

Основци су имали прилике да се такмиче у кошарци, баскету 3×3, одбојци, фудбалу, и рукомету. По броју  освојених првих мјеста и  златних медаља највише су показали млади спортисти  из ОШ „Дашо  Павичић“.

Домаћин кошаркашког такмичења у баскету 3×3 и рукомету је била ОШ „Милан Вуковић“ која је понудила одличне услове. У кошарци  и у мушкој и у женској конкуренцији, прва мјеста и пласман на регионално такмичење освојили су ученици ОШ „Дашо Павичић“ са тренером професором Жељком Милићевићем.

У женској конуренцији екипа ОШ “Дашо Павичић “ је играла у саставу: Сања Ђуровић, Тијана Спаић, Анђела Кокот, Нина Мандић, Петра Сучевић, Сања Љубисављевић, Маша Саламадија, Николина Чубрило, Сара Вељић, Сара и Тамара Шћекић.

Први у конкуренцији дјечака у баскету 3×3 у мушкој конкуренцији  су ученици ОШ „Дашо Павичић“ : Ђорђе Јанчић, Видоје Чепрнић, Максим Ћетковић, Митар Церовић, Дамјан  Спаић, Огњен Јањушевић, Матија Предовић, а у женској конкуренцији у баскету 3×3 прво мјесто је припало екипи ОШ „Милан Вуковић“ чији је тренер професор Бранко Рашовић.

Општински шампиони у баскету код дјевојака су: Сара Прлаиновић, Лаура Бенуси, Јована Антуновић, и Ања Аџић.

И у рукомету су  без премца били  ученици ОШ „Дашо Павичић“ па се на регионално такмичење пласирала и мушка и женска екипа.

У мушкој кокуренцији у рукомету побједници су: Марко Ивановски, Немања Цмиљанић, Синиша Чворовић, Павле Кнежевић, Вукашин Гојковић, Милош Никезић, Лука Ковачевић, Данило Ћурчија, Дејан Лазаревић, Данило Адровић, и Јован Ђукић.

У женској конкуренцији шампионке су: Хелена Стевовић, Јована Влаовић, Теодора Ћетковић, Теа Витез, Софија Кулишић, Јована Радовић, Теодора Ђурђевић. Тренер обје селекције у рукомету је професор Дарко Микетић.

И у одбојци  чији домаћин такмичења су били наставници и ученици из ОШ „Илија Кишић“ и у мушкој и женској категорији најбоље су биле екипе ОШ „Дашо Павичић“, обезбједивши даљи пласман на регионално такмичење. Тренер  мушке екипе је професор Дарко Микетић, а његова екипа је играла у саставу: Матеја  Стојановић,, Михаило Медовић, Неђо Радовић, Алекса  Влаовић, Бранко Оташевић, Давид  Чубрановић, Немања Гецај, Василије Стојановић и Андрија Васиљевић.

Код одбојкашица шампионке своје школе су: Искра Падров, Андреа Ђукић, Катарина Вујновић, Мина Анчић,Маша Самарџић, Теодора Сладовић, Јована Перовић, Јана Вилов, Бојана Шћекић, Сара Дрецун и Анђела Пребирачевић. Тренер екипе је професорица Марина Марић.

Потпуни успјех ученика ОШ „Дашо Павичић“ у  општинским спортским такмичењима  потврђен је у „Полино“ арени у Суторини  гдје се играо  фудбал. И у мушкој и у женској конкуренцији  без премца су биле екипе ОШ „Дашо Павичић“. Прво мјесто за дјечаке су освојили: Василије Бјелановић, Огњен и  Вук  Павићевић, Благоје Узуновски, Петар Петровић, Андреј Фулурија, Сава Вујиновић, Андеј Орашчанин, Петар Косић, Марко Зоговић И Драган  Трипковић.

Код дјевојака  шампионке су: Андијана и Ања Зећири,Амина Мекић, Кристина Лазовић, Миа Милошевић, Ива Пузовић, Лизавета Кандрасјук, Дуња Којовић, Исидора Дедјер, Дамјана Ђиловић и Лена Јакшић. Овом шампионском успјеху допринијела је професорица Марина Марић.

1 COMMENT

  1. Fiskultruna sala OŠ ,,Dašo Pavičić“ je kompletno renovirana negdje izmedju 2010. i 2012. godine, ne znam tačno ali se sjećam da je bilo tada jer sam tada bio pred kraj osnovne škole. Da li je moguće da je sala u ovom stanju u kom je na prvoj slici. Da stvar bude gora imao sam jednom prilikom trening u istoj i u toku srednje škole, znači nekih 5,6 godina nakon renoviranja, i sala je već bila prilično nagrdjena. Odma da stanem na stranu djece, sala nije unistena neprimjernim ponasanjem ili nista slično. Projekat je jednostavno loše odrađen a podloga lošeg kvaliteta, a neko se sigurno tu fino ugradio, ništa novo. Sala OŠ ,,Milan Vuković“ je u mnogo boljem stanju, a ista je jako davno renovirana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here